למה פעילות גופנית לא בהכרח תביא לירידה במשקל?
כידוע, ירידה במשקל זו מתמטיקה מאוד פשוטה של גרעון קלורי. תוציא יותר קלוריות מאשר אתה מכניס.
בואו נדבר רגע על תוצר הפעילות האירובית. מהי פעילות אירובית? פעילות ממושכת ורציפה העולה על 2 דקות. כדי להעריך את הקלוריות שנשרפות באימון אירובי, נחשב את משקל האדם כפול המרחק בקילומטרים שביצע (נוסחה גנרית שמספקת הערכה לשריפה הקלורית). לדוגמה, אדם השוקל 80 ק"ג בריצה של 5 ק"מ ישרוף כ 80*5 = 400 קלוריות. בביצוע 2 אימונים בשבוע, בחודש אחד אותו אדם ישרוף כ3,200 קלוריות, שהן מתורגמות ל 600 גרם משקל גוף פחות או יותר, ובהערכה גסה ל 150-200 גרם שומן (אם נניח שהאימונים מבוצעים בעצימות בינונית, או בפשטות "לא קל ולא קשה מדי"). השקעתם בפעילות גופנית 3 פעמים בשבוע? באותו חישוב נגיע בערך ל 1 ק"ג משקל גוף / 250 גרם שומן.
אליה וקוץ בה
למען האמת, זה לא הרבה. זה רק חלק קטן מהחלק של המינוס במשוואת הגרעון הקלורי (לצד ה BMR וה RMR, או בעברית חילוף החומרים הבסיסי לתפעול גופנו וחילוף החומרים במנוחה), עוד לא נגענו בחלק של הפלוס (שצריך להיות קטן יותר, מזכירים).
איפה מתחילה הבעיה?
אימונים אירוביים טובים מעניקים את התחושה שעבדנו טוב, אחרי שהזענו, עבדנו זמן ממושך ברצף, הכנסנו והוצאנו אוויר בקצב, שלא לדבר על החומרים שמשתחררים בגופנו וגורמים לנו להרגיש בעננים.
אז איפה הבעיה? הנטייה ליד קלה על הסכו"ם ברוח ה"מגיע לי" כפיצוי על ההשקעה באימונים. וכמות השומן והסך הקלורי שמצליחים לשרוף באימונים קטנים מכדי שהקלות הזו לא תהיה משמעותית למאזן הקלורי. לכן, אם אנחנו רוצים שהמאמץ שלנו לא יהיה לחינם, עלינו לדאוג שהתזונה שלנו, כמה מפתיע, תהיה מבוקרת ונדע כמה קלוריות אנחנו מכניסים לגופנו ונוודא שזה פחות ממה שאנו כ"כ מתאמצים להוציא. אסכם זאת כך: אם כבר החלטתם לעשות שינוי, פיניתם זמן ומצאתם כח להשקיע בפעילות אירובית, תייעלו את התהליך ותשלבו את המאמץ גם בתפריט התזונה שלכם ודאגו לגרעון הקלורי השלילי משני צידי המשוואה. בהצלחה! צוות קומיוניפיט
כבר הצטרפתם לקהילה שלנו?
הירשמו בחינם לאתר בתחתית המסך ותיהנו מתכנים אקסקלוסיביים, אתגרים ואימונים מגוונים שישמרו אתכם פעילים במיוחד
Comentarios